top of page

Een heerlijk weekend zingen onder de Franse zon


Afgelopen juni traden we op in het dorpje Tharaux in Zuid-Frankrijk. Met twintig zangers en zangeressen en onze dirigent Peter-Paul van Beekum reisden we af naar dit idyllische plaatsje voor een zonnig Pinksterweekend. Een weekend waarin we de puntjes op de i zetten van ons Franse repertoire, maar waarin we ook de tijd hadden om te zwemmen en lekker met elkaar om de tafel te zitten.



We testten de Franse uitspraak van stukken van onder meer Debussy, Poulenc en Hindemith op de lokale bevolking en verdiepten ons als dank in het volkslied van dit Franse dorp waar we verbleven. Koorlid en componist Lucas Wiegerink tekende het volkslied van zeven coupletten op met behulp van de oudste inwoners van Tharaux en maakte een muzikaal arrangement waar we ons optreden als verrassing mee afsloten.


Op initiatief van de burgemeester verzamelde de volle zaal zich na afloop voor hapjes en drankjes op het dorpsplein. Een zomerse afsluiter van een muzikaal weekend. Waar zullen we de volgende keer naartoe gaan?

207 weergaven0 opmerkingen
bottom of page