top of page

Het koor

Er waren eens… 2 koren! Daar was het Tussenkoor, en daar was Elnoséqué.

 

Het Tussenkoor was een groep vol jeugdige enthousiastelingen die al een aantal jaar divers klassiek werk ten gehore bracht met als dirigent Andrew Wolters.

 

Het Nijmeegse kamerkoor Elnoséqué is opgericht in de zomer van 2004. Het is een jeugdig koor dat zichzelf graag uitdaagt wat betreft klassiek repertoire. Sinds de oprichting was Marije Heemskerk de dirigent van het koor. In 2006 is de muzikale leiding overgedragen aan Robert Voogdgeest, die het stokje overgedragen heeft aan Onno van Ameijde.


De naam is naar verluidt afgeleid van het Spaanse el no sé qué, wat letterlijk betekent 'het ik-weet-niet-wat' (cf. het Franse je ne sais quoi). Deze term zou afkomstig zijn uit een irrationalistische stroming in de literaire kritiek in de 17e eeuw en verwoorden dat de kwaliteit van een werk onbeschrijfbaar is en dat kunst en schoonheid iets mysterieus bevatten waarvoor men open moet staan. 

 

Beide koren dunden uit, daarom gingen beide koren in 2018 met elkaar, reuze vrijblijvend, op zangdate om te zien of er een vonk zou kunnen overspringen en ze hun muzikale krachten konden bundelen. Dit onder begeleiding van dirigenten Peter Paul en Andrew Wolters. 

Na een geslaagde reis, met dito optreden, naar Italië, medio 2019, was de verloving een feit.

Het kerstconcert in december 2019 werd aangegrepen om het huwelijk aan alle liefhbebbers van de koren wereldkundig te maken; Het Tussenkoor en Elnoséqué zou voortaan als muzikale eenheid de klassieke sterren van de hemel zingen.

 

Bij 1 koor hoort ook 1 koornaam. In januari 2020 werd de nieuwe naam officieel gemaakt: Sequentus.

Sequentus is een samentrekking van beide koornamen en heeft een zeer muzikale klank vinden wij. Daar zit muziek in!

Sequentalis_muzikalis_blauw_Vmei22.png
Sequentus in Frankrijk
bottom of page