top of page

De Dirigent

pasfoto-2019-300x300.png

Peter-Paul van Beekum studeerde koordirectie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Louis Buskens en studeerde zang bij Xenia Meijer. Voor zijn studie aan het conservatorium kreeg hij les van Fokko Oldenhuis bij de Meerjarige Dirigenten Opleiding.

Peter-Paul is dirigent bij Cappella Ad Fluvium, het Helmonds Kamerkoor, Sequentus en muzikaal leider bij Muziektheater Apeldoorn. In 2022 leidde hij de projecten L’homme armé met Coqu uit Utrecht en Smart met Consorte en Septime uit Nijmegen. 

Peter-Paul heeft veel directie ervaring opgedaan door het zingen onder leiding van gerenommeerde dirigenten zoals Yannick Nézet-Séguin, Ton Koopman, Kaspars Putniņš, Hans Leenders, Daniel Reuss & Gijs Leenaars. Hij volgde masterclasses bij Daniel Reuss en Hans Leenders in samenwerking met Studium Chorale, de Kurt Thomas Cursus en het Brabant Koor. 

Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als zanger actief bij Studium Chorale onder leiding van Hans Leenders, Rotterdam Symphony Chorus onder leiding van Wiecher Mandemaker & Bachkoor Holland onder leiding van Gijs Leenaars. Verder zingt hij met veel plezier in kleinere ensembles en solo.

Meer informatie: https://www.peterpaulvanbeekum.nl

bottom of page