top of page

De Dirigent

PP van Beekum_edited.jpg

Peter-Paul behaalde in 1998 zijn Master of Science diploma bij de faculteit Elektrotechniek aan de Universiteit Twente. Na zijn studie ontdekte hij - na een toevallige ontmoeting met een zingende collega - zijn grote passie voor muziek door te gaan zingen bij het Deventer Vocaal Ensemble. Hij nam enkele jaren zangles bij Ruud van Iterson. Naast zijn drukke werkzaamheden in het bedrijfsleven nam hij deel aan vele ambitieuze koorprojecten bij onder andere het Projectkoor Gelderland, het Hollands Vocaal Ensemble te Amsterdam, Audite Nova en Kamerkoor Mnemosyne te Nijmegen en het Brabants Kamerkoor te ’s-Hertogenbosch.

 

In het voorjaar van 2008 besloot hij zich volledig te richten op muziek. Na het eerste jaar aan de Schumann Akademie en de Meerjarige Dirigenten Opleiding werd hij in 2009 toegelaten tot het Fontys conservatorium bij Louis Buskens, hoofdvak docent koordirectie. Hij studeerde tevens bij Xenia Meijer, hoofdvak docente solozang. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Music in Arts diploma voor het hoofdvak koordirectie met als vrije minor oude muziek bij Ildikó Hajnal. Tijdens zijn studie zong Peter-Paul in het koor van het conservatorium en als solist in onder andere de Schöpfung van Haydn, de Petite Messe Solemnele van Rossini en Macbeth van Verdi.

 

Voor koordirectie heeft hij masterclasses gevolgd bij de Kurt Thomas Cursus, bij het Brabant Koor en bij Studium Chorale. Hij dirigeert de cantorij van de San Salvator gemeenschap te ’s-Hertogenbosch, Cappella Ad Fluvium en het Helmonds Kamerkoor. Orkestervaring heeft hij opgedaan als dirigent van Het Koor Den Bosch en Cantate Corde en bij Muziektheater Apeldoorn waarin hij twee avondvullende producties verzorgde in theater Orpheus. Daarnaast was hij assistent dirigent bij het USKO. Voor solozang heeft hij masterclasses gevolgd bij Johannette Zomer, Henk Neven, Ian Honeyman, Anna Azéma, Harry Peeters en Sasha Zamler- Carhart. Als onderdeel van een stage zong hij bij het Groot Omroepkoor Das klagende Lied van Gustav Mahler in het Concertgebouw. Hij zingt regelmatig in Studium Chorale en Bachkoor Holland. Recentelijk zong hij in het Amsterdam Baroque Choir onder leiding van Ton Koopman en de bariton solo in het Requiem van Brahms.

Meer informatie: https://www.peterpaulvanbeekum.nl

bottom of page